DETTA INNEHÅLL ÄR EN ANNONS

Vad är egentligen skillnaden mellan lackförsegling och lackytbehandling?

Det är inte alltid helt lätt att förstå alla begrepp kring bilar och teknik. MrCAP är experter på att skydda bilens lack och reder ut eventuella frågetecken kring behandlingar för bilens lack och guidar dig rätt.

Ett regelbundet och korrekt underhåll av bilens exteriör och interiör är en förutsättning för ett optimerat bilvärde och för att bilens garantier ska vara giltiga. En grundläggande del i detta är att ta hand om bilens lack. Lackförsegling, lackkonservering, lackskydd och lackytbehandling är några av de benämningar som används på marknaden idag. Gemensamt för samtliga är dock att de i grund och botten har ett och samma syfte, nämligen att skydda bilens lack.

Marknaden erbjuder allt från gamla hårdvaxprodukter till ”gör det själv produkter” och moderna preparat. Men är det verkligen någon skillnad på marknadens olika produkter? Sanningen är att det finns stora variationer i både hållbarhet och visuellt resultat, båda faktorer lika viktiga.

Ett tryggt val för både dig och din bil

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har genomfört ett oberoende vetenskapligt test av marknadens främsta produkter inom lackskydd. I testet fick både keramiska och traditionella vaxprodukter bekänna färg. Syftet var att undersöka vilken av produkterna som gav bäst skydd över tid. Resultatet visade FormulaU från MrCAP hade överlägsen hållbarhet och slitstyrka. Klicka här för att ta del av hela testrapporten. Dessutom omfattas FormulaU även av MrCAP:s trygghetsförsäkring FormulaU Secure som endast finns hos MrCAP. Den gäller oavsett om din biltillverkare har utfärdat undantag i lackgarantin eller inte.

En lackytbehandling med bevisad effekt

FormulaU är testad och framtagen i Sverige, efter våra väderförhållanden. Den kan därmed garantera ett effektivt skydd av bilens lack mot föroreningar, surt regn, vägsalt, UV-strålar och andra skadliga element i trafikmiljön. Skyddet som skapas binder kemiskt till lacken och håller år efter år. Då smuts får svårt att fästa på ytan minskar behovet av rengöring och när det väl är dags blir jobbet mycket enklare.

FormulaU ger inte bara ett starkt skydd utan bevarar även lackens glans och lyster över tid, utan att vaxning eller polering behövs. Verken förhand eller i kostsamt tvättprogram. För nya bilar fungerar FormulaU förebyggande och bevarar nybilskänslan. För bilar som har rullat några år är det inte ovanligt att bilen får tillbaka sitt nybilsutseende. Ibland bättre!

Boka din lackytbehandling här.

MrCAP’s tjänster

MrCAP är sedan starten 1990 en ledande aktör inom premiumbilvård och erbjuder ett brett serviceprogram med olika behandlingar som förädlar, skyddar och ökar värdet på din bil. Då varje behov och bil är unik skräddarsys också varje behandling för bästa resultat. Utöver det fungerar även MrCAP som problemlösare vid olika slags bekymmer som kan uppstå på och i bilen.
MrCAP har idag omkring 30 anläggningar i Sverige där de erbjuder sina behandlingar till både företag och privatpersoner.

Läs mer

2020 – så optimerar du värdet på din bil
Dags att sälja bilen? Här är bästa tipsen
Så får du lacken att hålla sig blank längre

Rekommenderat innehåll

Optimera värdet på din bil med en lackytbehandling
MrCAP's bästa tips för att behålla nybilskänslan efter köp
Så överlever din bil den svenska vintern
Privacy Policy